Care sunt simptomele seroconversiei?

Puncte cheie

Odată infectat cu HIV, virusul se instalează în corp, multiplicându-se rapid. Sistemul tău imunitar începe să producă anticorpi, ca răspuns imunitar la HIV. Această perioadă mai este cunoscută și ca ”seroconversie”. Anticorpii apar în decurs de o lună-două și vor continua să crească în lunile următoare. Seroconversia are loc în decursul a 3 luni la majoritatea indivizilor infectați.

Seroconversia este adesea, dar nu mereu, acompaniată de o îmbolnăvire asemănătoare răcelii. Aceasta se întâmplă la cel puțin jumătate din persoanele infectate cu HIV, dar poate apărea și la 80-90% din persoane. Simptomele tipice apar în prima lună de la infectare și dispar de obicei în 2-3 zile.

Simptomele includ:

Cele mai comune simptome experimentate sunt febra, ganglionii umflați, durerile musculare și oboseala.

Aceste simptome nu sunt o cale solidă de a identifica seroconversia, pentru a pune diagnosticul de infecție HIV sau pentru a o îndepărta. Sunt multe alte boli care pot cauza simptome asemănătoare. Unii oameni nu observă niciun simptom după infecție.

Un test HIV trebuie făcut pentru a confirma infecția cu HIV. Aceasta este singura modalitate sigură de a ști dacă ai HIV sau nu.