Ce poți face pentru a-ți îmbunătăți stilul de viață?

Sunt multe lucruri pe care le poți face pentru a-ți îmbunătăți sănătatea fizică și psihică și bunăstarea generală.

Poți incepe prin a avea un stil de viață sănătos. Aceasta include somnul suficient (și la orele potrivite!), o dietă sănătoasă, exerciții fizice, oprirea fumatului, eliminarea sau reducerea la minimum a consumului de alcool și, firește, evitarea consumului de droguri.

Prezența regulată la consultațiile periodice de la clinică și administrarea tratamentului HIV conform prescripțiilor este o parte deosebit de importantă menținerii unei stări optie de sănătate!

De asemenea, este important să ai grijă și de sănătatea ta mintală și emoțională. Depresia și anxietatea sunt probleme des întâlnite și înțelegerea modului în care te simți, a fi conștient de propriile sentimente, emoții și trăiri, precum și găsirea de sprijin pentru a face față preocupărilor sau problemelor de sănătate mintală, sunt lucruri esențiale ce nu trebuie trecute cu vederea. Viața cu HIV poate părea uneori grea, dar majoritatea oamenilor au nevoie de sprijinul altora din când în când. Nu te rușina și nu te teme să ceri ajutor.